Sugar Queen Blues Band

(2022-heden)
Chicago blues met invloeden uit Gospell en Jazz.
Te boeken via King Bee Music Agency

Bezetting:
Zang – Michele Denise
Gitaar –  Jean Raven
Toetsen – Arjan van den Oever
Basgitaar – Erwin Huigen
Drums – Ralph Adriaansen

(2015 – heden)
De vibrafoon staat centraal in het soloprogramma “Solo Vibralph” van Ralph Adriaansen. Met aanvulling van percussie wordt een compleet concert gebracht die je over de hele wereld laat reizen.

Op het repertoire staan bewerkingen van jazzstandards, eigen composities en zelfs klassieke muziek wordt zachtjes aangestipt. Kom tot rust bij de uitstappen van rustige New Age muziek naar op filmmuziek geïnspireerde composities, de virtuoze tango Libertango en bossanova jazzstandaard Black Orpheus.

Ralph Adriaansen startte op jonge leeftijd met het bespelen van de drums. Ging studeren aan het conservatorium te Tilburg waar hij de vibrafoon toevoegde aan zijn studie. Werd aangenomen bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest van 2008-2009 en mocht optreden op podia van onder meer het Breda Jazz Festival, Bimhuis, Jazzmasters Maastricht en het North Sea Jazz Festival. 2 weken voor zijn afstuderen werd Ralph aangenomen als vaste drummer bij de shows van Hans Liberg. Waar hij vanaf 2010 met groot plezier speelt in de grote theaters van Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk.

Met de vibrafoon als grote liefde kon een eigen programma niet wegblijven. Dus hierbij: Solo Vibralph!

Hans Liberg

(2010-2017)
Tussen 2010 en 2017 heeft Ralph Adriaansen opgetreden met cabaretier Hans Liberg. De optredens vonden plaats in de grootste theaterzalen en schouwburgen van Nederland, Belgie, Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk.
Daarnaast heeft Ralph meerdere (live) TV uitzendingen meegespeeld.
Doordat Hans Liberg met pensioen ging ontstond de ruimte voor Ralph om nieuwe muziekprojecten aan te gaan.

Shows:
2010 – 2013 Ick Hans Liberg
2013 – 2015 ATTACCA
2015 – 2016 Jazz and comedy
2016 – 2017 Tralalala voor iedereen

De Pandoering

Balkan brassband uit Antwerpen. Hierbij de persinfo:
Wat krijg je wanneer je 7 muzikanten met verschillende muzikale achtergrond bij elkaar zet? Een ‘Pandoering’ rond je oren! Dit collectief met leden en ex-leden van Flat Earth Society, Yfa y Xango, Va Fan Fahre, The Rhythm Junks, Merdan taplak Orkestar, De Fikskes, BLAFFF, Manngold de Cobre e.a. brengt een balkanjazz getint opzwepend brassgeluid voort, waardoor je je ongetwijfeld, fanfaristisch-gewijs laat meeslepen!

Bezetting:
Altsax – Lieven Roman
Trompet – Bart Maris
Trombone – Gregory Van Seghbroeck
Baritonsax – Peter Verdonck
Bastuba – Jef Verheyden
Percussie – Ralph Adriaansen
Percussie – Jan Valkenborgh

Website: depandoering.be

YouTube Channel: VIBRALPH

(2015 – heden)
Vibralph the Youtubechannel for all your walkthroughs and reviews of music books plus demonstrations of percussion instruments!

www.youtube.com/channel

Vibralph wordt gevuld met walkthroughs en reviews van muziekboeken plus demonstraties van slagwerkinstrumenten. De focus ligt op (snare-)drum en mallet boeken waarbij, tijdens de walkthroughs, alle oefeningen bespeeld worden.
Graag wil ik benadrukken dat het geen lesgeefkanaal is. Er wordt dus niet lesgegeven in hoe je de stukken moet spelen, maar juist referentie materiaal aangeboden van hoe de stukken kunnen klinken.
Tijdens de reviews bespreek ik hoe en wat behandeld word in de boeken, zodat de kijker een beter beeld heeft of het boek aanbied wat hij zoekt.

De uploads vinden elke week van maandag t/m vrijdag plaats zodat regelmatig een nieuwe muziekboek behandeld word. Zou zeggen, neem een kijkje en laat een berichtje achter! Plus wil je graag op de hoogte blijven dan stel ik voor: subscribe/abonneer op youtubekanaal Vibralph!